Evenimente

Lansarea Campaniei Civice de informare și comunicare #StopWar

La inițiativa Platformei Naționale a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic a fost creat Grupul de inițiativă pentru elaborarea și implementarea unei Campanii Civice de informare și comunicare la nivel național, care urmează a fi realizată pe perioada stării de urgență cu contribuția organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-mediei, liderilor de opinie, experților tematici și specialiști de comunicare.

Evaluarea ex-post a implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în cooperare cu Centrul de Studii Politice Europene (CEPS, Bruxelles) și în parteneriat cu Europe Café și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a organizat marți, 15 februarie 2022, Atelierul online „Evaluarea ex-post a implementării DCFTA UE-Moldova”.



EU Debates Cafe: Reforma administrației publice locale în contextul procesului de europenizare al Republicii Moldova

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu susținerea oferită de Fundaţia Hanns Seidel – Republica Moldova și în parteneriat media cu Privesc.Eu și Rlive.md, a organizat, marți, 22 februarie 2022, prima dezbatere publică online din 2022 în formatul #EUDebatesCafe, dedicată reformei administrației publice locale.

 

  Opinii
 

OPINIE privind sesizarea nr.249c/2021 cu privire la solicitarea Avizului Curții Constituționale asupra proiectului de Lege pentru modificarea articolului 46 din Constituție

#IPRE a elaborat o Opinie, care se expune cu privire la proiectul de lege pentru modificarea articolului 46 din Constituție – „Dreptul la proprietatea privată și protecția acesteia”, mai exact alin (3) “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

  Studii


Raportul IPRE de monitorizare a implementării Cărții Albe a Justiției
 

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a elaborat Raportul de monitorizare a Cărții Albe a Justiției, care reprezintă o sinteză actualizată a progreselor, constrângerilor și priorităților, înregistrate în domeniul justiției în perioada 26 august 2021 – 15 ianuarie 2022. Raportul are la bază structura Cărții Albe a Justiției (CAJ) și analizează dinamica implementării recomandărilor CAJ per patru domenii distincte de intervenție: consolidarea capacităților autorităților din sectorul justiției, promovarea integrității în sectorul justiției, consolidarea profesiilor conexe sectorului justiției și implementarea tehnologiilor informaționale în sectorul justiției.

 

  Video

(VIDEO) Grupul de Experți în domeniul Justiției prezintă Raportul de Monitorizare a Cărții Albe a Justiției

 

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a elaborat un video care prezintă principalele rezultate ale Raportului de Monitorizare a Cărții Albe a Justiției (CAJ). Raportul a fost pregătit de Grupul de Experți în domeniul Justiției (GEJ), care au monitorizat dinamica implementării recomandărilor care se regăsesc în CAJ.

  Podcast

 

Podcast 44. „Noi și Europa”. Noi livrabile și oportunități pentru parteneriatul dintre Chișinău și București

Relațiile bilaterale dintre Chișinău și București au cunoscut un ascendent important în ultimul an. Schimbarea coalițiilor de guvernare din cele două state au oferit un impuls pentru dezvoltarea unor noi inițiative comune, menite să apropie și mai mult cele două maluri ale Prutului și să aducă beneficii directe pentru cetățenii celor două țări. În următorii ani, în condițiile respectării angajamentelor asumate, Republica Moldova poate deveni mai bine interconectată cu infrastructura, spațiul energetic și educațional român și european.

 

Podcast 43. „Noi și Europa”. Cum se vede pericolul unei invazii rusești din interiorul Ucrainei?

Incertitudine. Acesta este cuvântul care pare să definească cel mai bine situația de la frontierele Ucrainei. Deși Occidentul a întreprins eforturi diplomatice susținute pentru a detensiona starea de alertă din regiune, intențiile deschise și ascunse ale Rusiei nu par să se fi schimbat. Mobilizarea forțelor militare ruse în proximitatea Ucrainei și antrenarea acestora în exerciții de pregătire continuă până astăzi, iar discursul pacifist al autorităților ruse nu mai pare credibil pentru comunitatea internațională.

Pagina noastră pe Facebook
Site
Email
YouTube
Copyright © *2022* *Institutul pentru Politici și Reforme Europene*, All rights reserved.

Contacte:
Str. București 90, of. 20,
Chișinău, Republica Moldova,
MD-2001

Telefon: +373 22 788 978;
+373 22 788 986; +373 22 788 989
Email: [email protected]

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list