Evenimente

Rezultatele proiectului „Bugetul Meu”: Cetățenii din 25 localități pentru prima dată au participat în mod direct la bugetarea pentru proiecte de dezvoltare locală de milioane de lei

Grație proiectului „Bugetul Meu”, au fost realizate 135 de proiecte de bugetare participativă în 25 de localități – acestea și alte rezultate majore ale proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o bună guvernare bugetară în Moldova” au fost prezentate în cadrului evenimentului de totalizare organizat, pe 25 ianuarie 2022, de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Centrul de Studii Est Europene (EESC, Lituania), cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer.

  Opinii
 

OPINIE ADIȚIONALĂ IPRE cu privire la proiectul de lege privind mecanismul de pre-vetting sau evaluarea integrității candidaților la funcția de membru în CSM și CSP

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a elaborat o opinie cu privire la proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile administrative din organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și modificarea unor acte normative (pre-vetting).

 

  Studii


Monitorul Justiției nr. 12 Grupul de Experți în domeniul Justiției (GEJ)

Monitorul Justiției este un produs IPRE realizat în cadrul inițiativei Grupului de Experți în domeniul Justiției (GEJ) și care prezintă evoluțiile cheie din sectorul justiției din Republica Moldova. Prezentul raport, Monitorul Justiției #12, se expune cu privire la evoluțiile cheie în sectorul justiției din perioada 1 noiembrie 2021 – 31 decembrie 2021.

  •   Video

(VIDEO) Mecanismul de pre-vetting sau evaluarea integrității candidaților la funcția de membru în CSM și CSP

La inițiativa Ministerului Justiției, Guvernul promovează adoptarea legii care prevede crearea mecanismului de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor și în organele specializate din subordinea lor. Astfel spus, se propune crearea așa-numitului  mecanism de pre-vetting care trebuie să asigure un standard înalt al integrității și respectiv creșterea încrederii instituțiilor de reprezentare și de autoadministrare a justiției. Mai mult ca atât, implementarea acestui procedeu la aceasta etapă, este absolut de important, deoarece CSM și CSP vor fi autoritățile cheie care vor participa în cadrul evaluării extraordinare a judecătorilor și procurorilor.

  Infografice

 

Infografic: Soluții digitale pentru organizarea Adunărilor Generale ale judecătorilor și procurorilor

Colegii noștri din cadrul Grupului de Experți în domeniul Justiției (#GEJ) au elaborat un infografic în care analizează implementarea soluțiilor digitale pentru organizarea Adunărilor Generale ale judecătorilor și procurorilor. 

 

Pagina noastră pe Facebook
Site
Email
YouTube
Copyright © *2022* *Institutul pentru Politici și Reforme Europene*, All rights reserved.

Contacte:
Str. București 90, of. 20,
Chișinău, Republica Moldova,
MD-2001

Telefon: +373 22 788 978;
+373 22 788 986; +373 22 788 989
Email: [email protected]

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list