Rezultatele programului de burse din cadrul proiectului „inforMD – împotriva dezinformării în Republica Moldova”

17 martie 2022

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, Institutul pentru Politici și Reforme Europene, în parteneriat cu în parteneriat cu Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) a desfășurat un program de burse destinat tinerilor interesați de problema de dezinformare în Republica Moldova.

Obiectivele principale ale programului de burse au fost:

  • creșterea implicării tinerilor cercetători la procesul de elaborare a politicilor publice;
  • îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților practice în desfășurarea cercetării, colectării și analizei datelor;
  • împuternicirea beneficiarilor astfel încât aceștia să poate să acționeze eficient ca reprezentant al societății civile, implementând propriile idei și proiecte.

La program au participat 6 tineri care au organizat diverse activități precum cercetarea subiectului de dezinformare în Republica Moldova și desfășurarea de sondaje și instruiri atât pentru adulți, cât și pentru elevi.

Diana Socolovschi a organizat 4 ateliere în care au fost dezbătute diverse subiecte relevante tematicii de dezinformare, precum instrumentele practice de verificare a faptelor, identificare surselor sigure de informare și gradul de încredere a cetățenilor în presa locală. La ateliere au participat 50 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 60 ani.