Atelier de Lucru „Dezvoltare instrumentelor de analiză, comunicare strategică și advocacy ale organizațiilor societății civile din Republica Moldova”
Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic și cu suportul Fundației Soros-Moldova, organizează, în perioada 12-13 august 2020, Atelier de Lucru „Dezvoltare instrumentelor de analiză, comunicare strategică și advocacy ale organizațiilor societății civile din Republica Moldova”.
Atelierul de Lucru își propune să contribuie la sporirea capacităților reprezentanților organizațiilor societății civile și think-tank-uri din Republica Moldova în folosirea instrumentelor de analiză, eforturilor advocacy și comunicare strategică. Atelierul va include trei sesiuni informative și aplicative cu participarea experților din domeniu.
Data, Ora |
Sesiuni |
Locația |
Miercuri, 12 august 2020 14.00 – 16.00 (13.30 – înregistrare) |
Sesiunea I: „Evaluarea și analiza evenimentelor și proceselor politice” Trainer: Dumitru Mânzărari, Expert Asociat, IPRE |
Sesiune Online organizată prin intermediul Zoom. |
Joi, 13 august 2020 10.00 – 16.00 (08.30 – Plecarea cu transport organizat de la Chisinău) |
Sesiunea II: „Promovarea activităților OSC-urilor prin eforturi de advocacy la nivelul instituțiilor publice și partenerilor de dezvoltare” Trainer: Vadim Pistrinciuc, Director Executiv IPIS |
Pensiunea Casa din luncă, Tribujeni, Orhei |
Sesiunea III: „Instrumente de comunicare și interacțiunea dintre OSC-uri și mass-media” Trainer: Sorina Ștefârță, expertă în comunicare |
Atelierul de Lucru va reuni până la 20 de participanți care reprezintă organizații ale societății civile și și think-tank-urilor din Republica Moldova, interesați să-și dezvolte abilitățile de analiză, advocacy și comunicare.
Organizatorii vor acoperi toate costurile aferente acestui eveniment, inclusiv transportul organizat al participanților și vor asigura respectarea normelor de distanțare socială pe parcursul sesiunilor de instruire pentru data de 13 august 2020.
IPRE încurajează participarea în cadrul Atelierului a reprezentaților organizațiilor societății civile membre a Platformei Naționale a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic responsabili de coordonarea activităților de analiză, advocacy și comunicare.
În depedență de interes și disponibilitate, aveți posibilitatea să alegeți dacă doriți să participați la a) sesiunea online (I) din 12 august 2020 și/sau b) la partea a II-a a Atelierului i.e. sesiunea II și III din 13 august 2020.
Colegii interesați să participe în cadrul Atelierului de lucru sunt invitați să se înregistreze aici până la data de 7 August 2020 ora 17.00.
Mai multe detalii aici.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Poduri de legătură cu UE: Securizarea procesului de europenizare al Republicii Moldova”, implementat de IPRE cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova.